Gode muligheter til grønn vask

Gode muligheter til grønn vask
Ved utgangen av 2012 er det drøye 700 svanemerkede rengjøringsmidler og -tjenester på det norske markedet. Aldri har det vært enklere å vaske grønt.
Tekst

– Renholdsbransjen er tøff. Marginene er små, konkurransen hard og ikke alle spiller etter reglene, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking.

– Svanemerket er for de beste. De som tar samfunnsansvaret på alvor og som ser at kontroll i hele verdikjeden er den beste og mest langsiktige strategien. Vi hører gang på gang fra dem som svanemerker renholdstjenesten sin at de får mye bedre oversikt over egen virksomhet. Dette gir mindre svinn, mer økonomiske innkjøp og bedre rutiner for de ansatte. Det høres ut som oppskriften på vellykka virksomhet, spør du meg, avslutter Hedstein.  

Vi har 24 vaskerier og 9 rengjøringstjenester som har dokumentert at de klarer kravene til Svanemerket. Dette er bedrifter som har kuttet ned forbruket av vann, energi og farlige kjemikalier, og som behandler sine ansatte slik lover og regler tilsier.

Miljøtilpasset produktflora

Men det er på produktsiden at utvalget er størst. Store og små innkjøpere kan velge mellom 703 svanemerkede mikrofiberkluter og -mopper, oppvaskmiddel til maskin og håndvask, tekstilvaskemidler, øvrige rengjøringsmidler, gulvpolisher, flekkfjernere og bilpleiemidler. Dette er produkter som er effektive, uten at de inneholder miljøgifter som kan påvirke rengjøreren eller være farlig for livet i naturen. De består av stoffer som brytes lett ned, som ikke er giftige for vannlevende skapninger, og som verken er kreftfremkallende eller kan skade reproduksjonsevnen.

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å hjelpe forbrukere og andre innkjøpere med å gjøre gode miljøvalg.

Se alle rengjøringsprodukter