Hey’di svanemerker 21 produkter

Hey’di svanemerker 21 produkter
Hey’di er første bedrift med svanemerkede sementbaserte produkter innen sitt vareområde i Norden.
Tekst

Hey’di svanemerker hele 21 produkter innen fliselim, fugemasse, sparkel, avrettingsmasse, slemming, murmaling og primer. Det offisielle, nordiske miljømerket Svanen garanterer at alle de 21 produktene inneholder minimalt med helse- og miljøskadelige stoffer som kan fremkalle allergi eller kreft, skade reproduksjonsevnen vår eller som er giftig for planter og dyr.

- For oss var det viktig å få en uavhengig gjennomgang av hvordan våre produkter presterer på miljø. Derfor var det naturlige valget å svanemerke produktene, siden Svanemerket er det strengeste miljømerket i Norden, sier Bjørn Petersen, daglig leder i Hey’di.

Disse produktene svanemerkes:

  • Flislim (4 stk)
  • Fugemasse (3 stk)
  • Sparkel og avrettingsmasse (8 stk)
  • Slemming/Dekorpuss (4 stk)
  • Murmaling (1 stk)
  • Primer til kalkbasert murmaling (1 stk)

Se hele produktoversikten her.

Enkelt å innfri substitusjonsplikten

Alle som bruker et produkt som inneholder helse- og miljøskadelige kjemikalier er pliktig å vurdere å erstatte dette med et mindre skadelig produkt. Det krever produktkontrolloven (§3 a). Men mange kjenner ikke til dette, og vet heller ikke at å velge svanemerkede produkter er den korteste veien til mål for å etterleve substitusjonsplikten.

- Når en stor aktør som Hey'di nå svanemerker så mange kjemiske byggprodukter blir det mye lettere for både husbyggere og privatpersoner å velge de beste alternativene. Du trenger ikke være kjemiker og lese innholdsdeklarasjoner opp og i mente ­– bare se etter Svanen, så er du trygg. Dette er en god dag for kampen mot miljøgifter, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking.