Svanemerkede hotellopplevelser

Hotellguide
På farten i sommer? Søk tilflukt på et av de 73 svanemerkede hotellene som finnes rundt i landet. Dette er de beste miljøhotellene, og antakelig lever du mer miljøvennlig der enn du gjør hjemme.
Tekst

Hva er et godt hotell for deg? Et sted å ha som midlertidig base, et sted å hvile, et sted å møte andre. Et sted som tar godt i mot deg, gir deg et behagelig opphold og rom til å fokusere på det du er der for å gjøre – enten det er jobbrelatert eller privat.

De beste hotellene viser omtanke for deg som gjest, for dem som jobber der og for miljøet omkring seg. For eksempel har de en optimal bruk av vann og energi, de kutter ut unødvendige kjemikalier og de har mange økologiske matvarer i restauranten. Målet er maksimal komfort og minimal miljøbelastning.

Rundt om i landet er det 73 svanemerkede hoteller, og i Norden er det 450 å velge mellom. Her er noen smakebiter:

Rica Nidelven i Trondheim

Rica Nidelven er et svært populært hotell ved Nidelvens bredd midt i Trondheim. Her har du gåavstand til det meste byen har å by på. Hotellet er berømt for sin fantastiske frokost, som de har vunnet priser for i en årrekke.

Rica Park hotell Stavanger

Skal du til Stavanger i sommer, er Rica Park hotel et svært populært valg. Hotellet fikk Tripadvisors Travellers Choice 2014-pris for mest populære hotell og beste service, så her vil du få et trivelig opphold.

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Svalbard kan lokke med fantastisk natur og eviglange netter nå sommerstid. Her, 1333 kilometer fra Nordpolen, er det duket for de helt store naturopplevelsene. Dra på hvalsafari. Se isbreene som kalver. Opplev Isbjørn (på godt hold). Og når du er trygt forvart inne på hotellet, kan du nyte utsikten mot majestetiske Isfjorden og Adventdalen.

Rica Dyreparken Hotel Kristiansand

Mange barnefamilier setter kursen mot Kristiansand og Dyreparken hver sommer. Helt inntil Kaptein Sabeltanns Abrahavn ligger Rica Dyreparken hotel. Etter en lang og opplevelsesrik dag i parkanlegget, kan barna boltre seg på hotellets flotte barnerom med ballbasseng, innendørs fotballbane, hinderløype, hoppeslått og ansiktsmaling. Ingen kjeder seg på Rica Dyreparken Hotel.

Scandic Fornebu

Skal du til Oslo, er det herlig å bo helt nede ved Oslofjorden, nærmere bestemt på nye Scandic Fornebu. Her har du 180º utsikt mot fjorden, badestrender, turveier og sjøliv.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Vil du heller friste storbylivet, er Radisson Blu Plaza hotellet for deg. Her er du midt i sentrum, med supre kollektivforbindelser til flyplassen på Gardermoen og til alt annet i hele byen. Hotellet rager med sine 37 etasjer hele 117 meter over bakken. Det gir deg en formidabel utsikt fra mange av rommene – Oslos beste, mener mange.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Hotell

Stiklestad er et sentralt sted i norsk historie. Her kan du bli bedre kjent med vikinger generelt og Olav Haraldsson spesielt. Du kan bli med på gilde slik vikingene feiret det, du kan tevle slik vikingene gjorde det, og selvsagt få omvisning på selve Stiklestadsområdet. Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Hotell forvalter både historien og gjestene sine med varme og humør, og kombinerer både kultur, natur og miljø på en god måte.

Kommenter saken
kommentarer