Godt miljø - også i munnen

Zendium Classic tannkremtube
Endelig kan du nå få en tannkrem som har dokumentert at den er effektiv uten å inneholde stoffer vi vet kan skade helse og miljø. Zendium classic har blitt svanemerket.
Tekst

Denne tannkremen er uten triklosan, parabener eller hormonhermende stoffer. Den har dokumentert at den ikke inneholder store mengder av stoff som er giftig for vannlevende skapninger, eller som ikke lar seg bryte ned i naturen. Zendium classic inneholder fluor, og har bevist at den er en effektiv tannkrem.

­-- Endelig kan du få tak i svanemerket tannkrem i butikkene, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking. – Hverdagsvalgene vi gjør som forbrukere har stor betydning for miljøet. Derfor er det bra at det nå blir enklere å gjøre et godt valg for helse og miljø også i tannkremhylla, sier hun.

Er det virkelig viktig hva jeg gjør på badet?

Selv små valg og mengder blir store når de blir mange nok. Tannkrem bruker vi hver eneste dag, ofte et par ganger om dagen. Bare i Norge er vi over 5 millioner mennesker som pusser tennene. Dag etter dag, år etter år. Hvis vi alle bruker 0,5 cm tannkrem hver gang, vil det si at vi bruker 50 000 meter tannkrem hver dag her i landet.  Det betyr at nordmenn spytter mer enn 18 000 kilometer med tannkrem i vasken hvert år. Det er lenger enn avstanden mellom Bergen og Bangkok tur-retur.

Det vi skyller ned i vasken på badet, renner helt til slutt ut i vann i naturen. I mellomtiden har avløpsvannet blitt renset, men ikke alle stoffer blir fanget opp. Miljøfarlige stoffer kan komme ut i naturen og skade fisk og skalldyr, og komme inn i næringskjeden. Den er du og jeg også del av, vi som spiser både fisk og skjell. Du tenker sikkert ikke på fisken i vannet når du kjøper tannkrem og sjampo, men de to tingene henger faktisk sammen.

Kommenter saken
kommentarer