Øya handler grønt

Øyafestivalen 2011
Øyafestivalen har en skarp miljøprofil. Grønne vyer kan alle ha, men Øya omsetter dem også til handling: Festivalen kjøper konsekvent inn miljømerkede varer og tjenester der det er mulig.
Tekst FotoSteffen Rikenberg

Det meste av papiret du kommer i kontakt med på Øya, er svanemerket – både festivalavisa og andre trykksaker, servietter og dopapir. I løpet av festivalen går det med rundt 150 000 servietter og 350 km toalettpapir, så det har faktisk litt å si hva Øya velger.

Svanemerka papir kommer fra bærekraftig drevet skog, er produsert på mest mulig energieffektiv måte, og med lite bruk av kjemikalier. Også når det gjelder innkjøp av såpe og maling til festivalområdet har Øya valgt å handle svanemerka. Dermed kan publikum bli gullende rene uten å bli eksponert for parabener, siloksaner og hormonhermende stoffer.

– Det er flott at Øya lar det sterke miljøengasjementet prege innkjøpspolitikken til festivalen, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking.

Øyafestivalen har som mål å bli blant verdens mest miljøvennlige festivaler. De er med i Svanens innkjøperklubb, et ressursnettverk som støtter de som vil sette grønne vyer ut i livet.

- Vi velger produkter som belaster miljøet minst mulig. Svanemerket er en enkel guide for oss til de beste miljøvalgene i de aktuelle produktgruppene, sier Julie Forchhammer, miljøsjefen på Øyafestivalen.