Skal du bygge terrasse?

Thermo Royal
Velg pene, bestandige og miljøvennlige materialer. Danske Royal Træ har nå kommet på det norske markedet med en giftfri erstatning til trykkimpregnert plank.
Tekst

- Holdbart trevirke er framtidens trevirke, og det naturlige valget for samfunnsbevisste byggherrer, entreprenører, byggmestere og arkitekter, sa Anita Winsnes, direktør i Miljømerking, da hun delte ut lisens til å bruke det offisielle, nordiske Svanemerket til RKC Thermo Royal. - Det er alltid godt å se at miljø og kvalitet går hånd i hånd på denne måten, fortsatte hun.

Bare naturlige ingredienser

Det er varme og linolje som gjør at den danske nyvinningen får så lang holdbarhet. I trykkimpregnerte materialer bruker man store mengder kobber og biocider – stoffer som gjør treet motstandsdyktig mot råte, vær og vind. Royal Træ bruker skandinavisk furu som de varmebehandler og tilsetter linolje. Vanlig linolje inneholder eggehvitestoffer som er næring for bakterier og sopp, men Royal Træ fjerner disse stoffene fra oljen, og dermed blir trevirket enda mer bestandig. 

Fordi RKC Thermo Royal ikke er tilsatt giftige kjemikalier som tungmetaller eller biocider, fører de ikke til avfallsproblemer. Vanlig trykkimpregnert trevirke inneholder jo så store mengder kjemikalier at det skal behandles som spesialavfall i deler av Norden. Treråvaren i RKC Thermo Royal kommer fra nordisk bærekraftig skogbruk.

Både Maxbo og XL-bygg fører RKC Thermo Royal.

På bildet ser vi fv Lars Lars Højmann Kristensen, Fabrikant – Yngve Sommer, Direktør RKC AS – direktør i Miljømerking Anita Winsnes – og Malthe Slemming fra den danske ambassaden.

Kommenter saken
kommentarer