Svanemerkets solkremguide 2019

Svanemerkets solkremguide 2019
Enten du er liten eller stor trenger huden solkrem for ikke å bli brent. Svanemerket solkrem gir god beskyttelse, og er et godt valg for deg som ikke vil smøre deg inn med problemkjemi.
Tekst

Når sola steiker, trenger vi solkrem. Særlig viktig er det å sørge for at barna er godt beskyttet. Velg en av de mange svanemerkede solkremene, så unngår du både solskader og mange stoffer som verken er bra for huden din eller naturen. Da Foreldre & Barn testet solkremer nylig, fikk alle de tre svanemerkede solkremene som var med toppscore!

Hva er bra med svanemerket solkrem?

  • Det er ikke parabener, siloksaner (D4, 5, 6), triklosan eller andre hormonforstyrrende stoffer i en svanemerket solkrem.
  • Konserveringsmiddelet MI (methylisothiazolinone) er ikke tillatt og heller ingen andre konserveringsmidler som er klassifiserte som allergifremkallende.
  • Uten solfiltre som er mistenkt for å skade korallrev (oxybenzone og octinoxate)
  • Svanemerkede solkremer til barn er alltid parfymefrie.

Trykk på lenkene for info om utsalgssteder.

Dermica Sensitiv er en svanemerket solkrem fra Apotek1. Den er utviklet spesielt for sensitiv hud og inneholder verken parfyme, parabener eller fargestoffer. Solkremen finnes i fire varianter: Dermica Sensitiv for ansiktet, med solfaktor 30 eller 50, og Dermica Sensitiv for kroppen, med faktor 30 eller 50. 

Camilla Pihl har nylig lansert svanemerkede solprodukter. Serien inneholder både solkrem for ansiktet med faktor 30, sollotion til kroppen med faktor 15 eller 30, en stift med spf 30 og en aftersun lotion. Produktene er parfymefrie og selges hos VITA. 

Harmoni fra VITA er en stor og svanemerket serie med 12 kremer, stifter, sprayer og aftersun. Solkremene har faktor 10, 15 eller 30. Stiftene kommer med faktor 30 eller 50. Solproduktene til barn har faktor 30 eller 50 og inneholder ikke parfyme.

Änglamark er Coops hudpleieserie. De har fem svanemerkede solprodukter på det norske markedet, med faktor 6, 15 og 30. Alle er parfymefrie og uten fargestoffer.

Rudolph Care er et dansk hudpleiemerke som svanemerker alle produktene sine. De har 14 ulike solkremer og sololjer til ansikt og kropp med faktor 15, 30 eller 50. Solkremene til barn har faktor 30 eller 50 og er parfymefrie. Rudolph care får du tak i på VITA.

Dermica KIDS solkrem er også laget av Apotek1. Den har faktor 30 og er ekstra vannfast. Som alle andre svanemerkede produkter til barn er også denne uten parfyme.

Meraki er en svanemerket solkremserie som består av en ansiktskrem med faktor 30, en lotion med samme beskyttelse og en stift med faktor 50. Meraki selges hos Bolina og andre interiørbutikker. Produktene er parfymefrie.