Lite valg. Stor forskjell.

Lite valg. Stor forskjell
Valgene du tar i hverdagen kan virke små, men de er viktige likevel – fordi det er så mange av dem. All produksjon belaster miljøet, men noen produkter er mer miljøvennlige enn andre. Svanemerket viser deg hvilke de er. Slik blir det lettere å ta gode valg.
Tekst

Hvert enkelt valg løser ikke alle problemer, men til sammen kan de bety mer enn du kanskje er klar over. Selv små miljøgevinster blir store når de blir mange nok.

Hva er bra med svanemerkede produkter?

Det er ganske vanskelig å få svanemerket et produkt. Svanemerkets krav gir på en måte oppskriften for hvordan den mest miljøvennlige håndsåpen, tannkremen eller stearinlyset skal være. Vi stiller krav til hele produksjonsprosessen fra A til Å, og vi er veldig strenge på hvilke kjemikalier som kan være i et svanemerket produkt. Kjemikaliebruk er et viktig område både for helsen vår og for naturen omkring oss. Men − fordi Svanemerket er et helhetlig miljømerke − legger vi også vekt på klima og energiforbruk, økt bruk av fornybare råvarer (ikke fossile), god kvalitet, effektivitet og mulighet for resirkulering.

Alt dette kan være ganske krevende, og produsentene må ofte forandre en del på ting før de klarer å oppfylle kravene våre. Men resultatet er at det  blir enklere for deg som forbruker å finne de beste produktvalgene i butikkhylla. Litt enklere å være en handlehelt.

#Handlehelt

Denne måneden samarbeider Svanemerket, Ø-merket og Fairtrade om å gjøre litt ekstra stas på handlehelter, de som ser etter bærekraftsmerkene når de handler. Vi kaller det #handlehelt. I tre korte filmer som spres på sosiale medier i uke 42 og 43, hylles handlehelten: den vanlige butikkunden som gjennom å velge bærekraftsmerkede produkter er med på å redde verden litt. Stuntreporter, skjult kamera, overraskede kunder, korps og duskedamer danner en humoristisk ramme rundt et alvorlig budskap.

Heia deg

Følger du @svanemerket på Facebook og Instagram? Der vil du se at noen hverdagshelter har opplevd store ting på handleturen, både heiarop og korpsmusikk, på grunn av et lite - stort valg de gjorde. Som å gå for svanemerket tannkrem, sånn at det kommer færre miljøskadelige stoffer ut i naturen.

Bli med på kampanjen og legg ut bilder av seg selv (eller andre) med emneknaggen #handlehelt!

 

Se kampanjefilmen