Verdensledende denimprodusent går for Svanemerket

Verdensledende denimprodusent går for Svanemerket
Den tyrkiske denim-giganten ISKO har nå svanemerket seks av sine jeans-stoff.
Tekst

ISKO produserer 250 millioner meter med denim-stoff i året og leverer til store merkenavn som Diesel, Replay, Pierre Cardin, Barbour, Nudie og Bik Bok. ISKO jobber helhetlig med miljø og bærekraft: De har egne, økologiske bomullsmarker og tar selv hånd om hele verdikjeden fram til ferdig denim. Det enorme fabrikkanlegget er på 300 000 m2

- Dette er en stor begivenhet som klart viser at ansvarligheten som gjennomsyrer ISKO er en daglig retningsgiver. Svanen oppmuntrer oss til å fortsette arbeidet vi er i gang med. Dette er fremtiden, og jorda kan ikke vente: Alle må bidra, sier Fatih Konukoglu, direktør for ISKO-divisjonen og styremedlem i SANKO-gruppen. 

- Å oppnå Svanemerket på tekstiler er slett ikke enkelt. Vi stiller strenge krav til alle relevante miljøproblemer i hele verdikjeden fra bomullsmark til ferdig jeans-stoff. Både miljøvennlighet, helsemessige faktorer og sosiale forhold skal være bra for at vi skal være fornøyd. Nå er vi veldig glade for at en gigant som ISKO har valgt og klart å oppnå Svanemerket. Dette bringer oss et langt steg nærmere en bærekraftig moteindustri, sier Anita Winsnes, direktør i Svanemerket.

Hva kjennetegner svanemerket denim?

Svanemerket denim er produsert på en måte som belaster miljøet minst mulig. ISKOs denim er laget av økologisk bomull og resirkulerte fibre, og har dokumentert høy kvalitet. Kjemikaliene som er brukt for å bearbeide og farge bomullen er strengt regulert av Svanemerket. Dette kommer både forbrukerne og de ansatte på fabrikken til gode. Svanen stiller også krav til at arbeidsforholdene i produksjonen skal være i tråd med internasjonale bestemmelser (ILO). 

 

Den tyrkiske denim-giganten ISKO, som leverer til mange av de store jeansprodusentene, fikk nylig lisens til å bruke Svanemerket på seks av sine stoffer. P åbildet ser vi fra venstre Gunn Helen Øye, markedsrådgiver i Svanemerket, Asli Olcar, leder av ISKO Creative Room, Ebru Ozkucuk Guler, CSR Senior Executive ISKO Denim, Faith Konukoglu direktør i ISKO, Anita Winsnes, direktør i Svanemerket, og Mehmet Akgunlu, global salgsdirektør ISKO.

Fakta om ISKO

ISKOer et selskap under SANKO holding, og en verdensledende produsent av denim. Med stor bredde i tekstilteknologi og -produkter som tilfredsstiller krevende kunder i denim-sektoren, er ISKO innrettet mot high end-markedet. ISKO har kontor i 35 land verden over. ISKO er et registrert varemerke under SANKO TEKSTIL.