Aller Trykk først med å klare Svanemerkets skjerpede krav

Aller Trykk først med å klare Svanemerkets skjerpede krav
Svanemerket skjerper kravene med jevne mellomrom, og nå er Aller Trykk i Nittedal først i Norge med å klare de nye kravene til trykkerier.
Tekst

Over hundre norske trykkerier har rett til å bruke Svanemerket, det offisielle nordiske miljømerket, på trykksakene de lager. Trykkerier og trykksaker er et av de største områdene for Svanemerket her i landet. Miljøkravene til svanemerkede trykkerier skjerpes med jevne mellomrom, slik at alle trykkeriene må forholde seg til de nye kravene.

-  Skjerpede krav er en viktig egenskap ved Svanemerket, uttaler administrerende direktør i Miljømerking, Anita Winsnes. – På denne måte får vi produsentene med oss på å produsere varer som er stadig bedre i forhold til miljøet – i takt med utvikling av miljøkunnskap og utvikling av bedre produkter og produksjonsmetoder.

Strengere krav

De nye kravene er skjerpet blant annet i forhold til energiforbruk, krav til kjemikalier i trykkeprosessen og høyere krav til papiret som benyttes. Det er disse kravene Aller Trykk nå har klart, og det med god margin.

-  Aller Trykk har hatt en tydelig miljøprofil helt fra vi flyttet hit til Skytta i Nittedal. Vi har vært Miljøfyrtårn-bedrift siden 2002, og svanemerket fra 2007, sier administrerende direktør i Aller Trykk, Trond Bøe.  - Vi opplever at våre kunder er opptatt av miljø, og tilbyr dem fritt å bruke vårt miljømerke i de publikasjoner vi trykker. 

 

Bildet viser fra venstre:

Fagkonsulent Barkha Gupta i Miljømerking, kvalitetssjef Trond Lindvik i Aller Trykk, administrerende direktør Anita Winsnes i Miljømerking og administrerende direktør Trond Bøe i Aller Trykk. Foto: Jan Erik Stokke