Best Western med svanemerket hotell i Nordfjordeid

Utdeling av lisens på Svanemerket
Med varme fra fjorden og engasjerte ansatte, investor og ordfører feiret Best Western hotell Bryggen i Nordfjordeid sitt ferske svanemerke.
Tekst

- Vi har arbeidet med å oppfylle kravene en stund nå, for det var nødvendig å gjøre noen endringer. Derfor er vi svært stolte nå, sier Gro Gjerdevik, som er miljøansvarlig på Best Western hotel Bryggen. - Vi kjøper inn økologisk frukt og grønt, vi skifter fortsatt ut lyspærer med sparepærer og LED, og vi går over til sparedusj når vi pusser opp rommene. Vi bruker svanemerkede vaskemidler, doserer bedre og lærer opp renholdere til bedre miljørutiner. Nå er vi stolt over jobben vi har gjort, fortsetter hun.

Eid kommune med sine 6000 innbyggere huser nå to svanehoteller og er slik sett helt i Norgestoppen. Ordfører Alfred Bjørlo (V), som er kjent for å ha presset KLP ut av kullinvesteringer, var svært fornøyd med overrekkelsen.
- Eid kommune er stolte av at begge våre store hoteller nå er svanemerket, og jeg vil berømme Bryggen Hotell for den flotte jobben de har gjort over mange år for å få dette til. Eid har gått foran på miljø og klima både fordi det er viktig i seg selv, og fordi god miljøpolitikk og effektiv energibruk er lønnsomt. Bryggen Hotell går foran og viser at det samme gjelder i næringslivet. Jeg håper mange både i og utenfor Eid blir inspirert av det Bryggen Hotell her har gjort, sa Bjørlo under markeringen.

Et svanemerket hotell

  • Har lavt energiforbruk
  • Arbeider aktivt med å minske avfallsmengdene og vannforbruket
  • Bruker kjemikalier med lav miljøbelastning
  • Bruker økologiske råvarer og har forbud mot visse arter fisk og skalldyr (som konvensjonell scampi)
  • Svanemerket stiller også konkrete krav til redusert bruk av engangsartikler, til innkjøp av møbler og inventar, tilbud av miljømerka og økologiske produkter på hotellrom og i restauranten - og mye mer.

På bildet ovenfor ser vi ordfører i Eid kommune Alfred Bjørlo, miljøsjef på Best Western hotel Bryggen Gro Gjerdevik, og markedsrådgiver i Svanemerket Tormod Lien.