Byggestart for LonaParken

Byggestart for LonaParken
Mandag la Bergens ordfører Trude Drevland ned grunnsteinen for Norges første svanemerkede leilighetsbygg.
Tekst

LonaParken er det første norske leilighetsprosjektet som har fått tildelt miljømerket Svanen.

- Svanemerking er i like stor grad et kvalitetsstempel som miljøstempel. Boligene skal være miljøsmarte og ha godt innemiljø. De skal være sunne i dag og for fremtidige generasjoner. Det betyr en bærekraftig utvikling fra planlegging til innflytting og bruk av boligene. Vi er svært fornøyd med å markere byggestart for det første svanemerkede leilighetsprosjektet i Norge, sier Peter Svensson, administrerende direktør i NCC Bolig.

- Hvordan vi bor er et av de viktigste miljøvalgene vi gjør. Det er stor miljøgevinst å hente både når det gjelder selve byggeprosessen, alle materialene som blir brukt og hvor energieffektiv boligen er. Svenskene har lenge kunnet velge svanemerkede boliger. Det gleder meg at norske boligkjøpere endelig kan gjøre det samme, sier Anita Winsnes, Svanemerkets direktør i Norge.


På bildet ser vi Trude Drevland, ordfører i Bergen, som mandag la ned grunnsteinen for LonaParken, landets første svanemerkede leilighetskompleks. Med seg hadde hun NCC Boligs administrerende direktør Peter Svensson og Svanemerkets markedsrådgiver Gunn-Helen Øye.

Kommenter saken
kommentarer