Første svanemerkede bybenk

Første svanemerkede bybenk
For første gang kan arkitekter og kommuner nå møblere parker, plasser og andre uterom med svanemerkede benker. Vestre er tildelt det offisielle nordiske miljømerket Svanemerket på bybenken April.
Tekst

- Vestre legger vekt på miljø og bærekraft i alt vi gjør, og det var et naturlig steg for oss å dokumentere resultatet av denne satsingen ved å svanemerke bybenken April. Vi gleder oss til å kunne tilby innkjøpere i både Norge og Sverige den eneste bybenken som har klart å tilfredsstille kravene til det offisielle, nordiske miljømerket, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.

Den norskeide utemøbelprodusenten har lenge lagt vekt på bærekraft og kvalitet. Både denne holdningen og det faktum at vi har mye og vått vær her i Norge, har gjort det naturlig å utvikle utemøbler med lang levetid, og som tåler å stå ute overalt og året rundt. Vestre bruker nordiske materialer med kortest mulig reisevei og minst mulig miljøbelastning.

- Vi ser at både politiske beslutningstakere og innkjøpere blir stadig mer opptatt av å stille miljøkrav til anskaffelser, og med den svanemerkede benken gjør Vestre det enda enklere å gjøre et godt miljøvalg når uterommet skal møbleres, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking Norge.

Vestre er kjent for kvalitets og designprodukter. De leverer allerede til Høyskolen i Oslo og Akershus, Østfold Fylkeskommune, Asker kommune og Universitetet i Oslo.

Et svanemerket utemøbel kjennetegnes av:

  • Treråvare fra bærekraftig skogbruk
  • Bruk av resirkulerte plast- og metalldeler
  • Konstruksjon som bidra til enkel resirkulering av plast- og metalldeler
  • Bruk av kjemikalier som er mindre belastende for miljøet
  • Gode bruksegenskaper (sikkerhet, styrke og stabilitet)