Første leilighetsbygg med Svanen i Norge

Første leilighetsbygg med Svanen i Norge
Nå kommer Norges første svanemerkede leilighetsbygg. Pionéren på miljøbygg er NCC, med prosjektet Lonaparken ved Bergen.
Tekst

­- Hvordan vi bor er et av de viktigste miljøvalgene vi gjør. Det er stor miljøgevinst å hente både når det gjelder selve byggeprosessen, alle materialene som blir brukt og hvor energieffektiv boligen er. Svenskene har lenge kunnet velge svanemerkede boliger. Det gleder meg at norske boligkjøpere endelig kan gjøre det samme, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking. 

- Fremtidens boligkjøpere ønsker å være helhetstenkende, og de vil gjerne gjøre et smart kjøp både i forhold til miljøet, helsen og samfunnet. Svanemerking er i like høy grad et kvalitetsstempel som miljøstempel. Derfor er vi svært stolte over å være først i Norge med svanemerkede leiligheter, sier administrerende direktør Johan Bruun i NCC Bolig.

Høy kvalitet, god komfort, lave energikostnader

En svanemerket bolig bruker minst 25 prosent mindre energi enn en tilsvarende ny bolig. Trevirket i leiligheten er fra bærekraftig skog, og det er konsekvent brukt produkter som inneholder svært lite helse- og miljøskadelige stoffer. Dette gir, sammen med et godt isolert bygg og den balanserte ventilasjonen, et lunt og godt inneklima med renset luft der det er behov for det.

Ikke dyrere

Mange ville kanskje tro at med å velge kvalitet i alt fra byggeprosess til materialvalg og byggeprodukter, så ville prisene skrus til himmels. Men slik er det ikke.

- Vi er absolutt konkurransedyktige på pris. Boligprisene mot sluttkunde er faktisk lavere enn andre boligprosjekter uten Svanemerket under utvikling i Åsane, sier Bruun.

Om Lonaparken

NCCs prosjekt i Åsane ved Bergen Lonaparken er et leilighetskompleks med 101 leiligheter. Til sammen er det planlagt 550 leiligheter fram mot 2020.