Hotellkjede krever svanemerkede stoler

Hotellkjede krever svanemerkede stoler
Scandic har utfordret Scandinavian Business Seating om å miljømerke møteromsstolen Håg Conventio. Nå er stolen både forbedret og svanemerket.
Tekst

Scandic ønsket å kjøpe HÅG Conventio stoler til storhotellet Scandic Lerkendal under forutsetning av at de ble Svanemerket. Scandinavian Business Seating har nå levert 250 stoler som oppfyller de strenge spesifikasjonene.

Har forbedret stolen

Scandic har i flere år vært en trofast kjøper av denne stolen og miljøsjef Carl Peter Aaser i Scandinavian Business Seating uttaler «Med Svanemerket er denne stolen blitt enda mer attraktiv for miljøbevisste kunder. Vi har forbedret stolen miljømessig i forbindelse med denne søknadsrunden, blant annet ved å innføre en ny type resirkulert plast i stolen. Svanemerket stiller svært høye krav til miljøprestasjon».

Scandinavian Business Seating har også svanemerket arbeidsstolen RH Logic. Dette har også vært motivert av miljøkrav stilt av bevisste innkjøpere. Fra før har de HÅG Capisco som var den første arbeidsstolen på markedet som ble Svanemerket.

Innkjøpere har innflytelse

Administrerende direktør i Stiftelsen Miljømerking, Anita Winsnes erklærer seg enig og legger til «Disse kundekravene viser at Svanens innkjøperklubb er et viktig initiativ i miljøsammenheng. Målet med å etablere dugnaden var nettopp å gjøre det lønnsomt å levere en høy miljøprestasjon og det er nettopp det vi ser at skjer her».

HÅG Conventio

Håg Conventio er en prisbelønnet møteromsstol designet av Peter Opsvik. Det spesielle med stolen er at den har en vippemekanisme som oppmuntrer til variasjon og bevegelse.