Jenny Skavlan med svanemerket ullkolleksjon

Jenny Skavlan med svanemerket ullkolleksjon
Pierre Robert og Janny Skavlan lanserer nå en stor kolleksjon med svanemerkede ullplagg.
Tekst

Jenny Skavlan kombinerer stil, gjenbruk og redesign som ingen annen. Hvis denne kolleksjonen kan få folk til å tenke grønnere og mer bærekraftig når det kommer til koblingen mote og miljø, er det bra, mener hun.

- Jeg er lidenskapelig opptatt av løsninger på hvordan man kan få et mer miljøvennlig klesforbruk. Det viktigste er å kjøpe mindre og smartere. Reduce, repair, recycle and resell.  Noen plagg må man jo kjøpe nytt, basisplagg som er tett på kroppen og som brukes hyppig. Og da synes jeg det er skikkelig kult å få lage gjennomtenkte og tidløse plagg på en etisk og miljømessig forsvarlig måte for Pierre Robert, sier Jenny Skavlan.

Hva betyr det at klærne er svanemerket?

Kolleksjonen tilfredsstiller kravene det offisielle miljømerket i Norden stiller til hele produksjonsprosessen fra sau (eller trestokk for tencelens del) til ferdig plagg. Svanemerket stiller strenge og konkrete krav som produsenten må dokumentere at alle plaggene oppfyller. Kjemikaliekravene er spesielt strenge, og legger føringer på hvordan tekstilfiberen kan behandles i vasking, spinning, farging og etterbehandling. Poenget med å stille så strenge krav er at produksjonsprosessen skal belaste natur og miljøet minst mulig, og at det skal være minst mulig risiko for helseplager for den som skal ha plagget helt innpå huden – eller for dem som jobber i produksjonen.

Ullen i de svanemerkede plaggene kommer fra sauer som ikke har blitt utsatt for mulesing. Det er ellers ganske vanlig at merinosauene får denne smertefulle behandlingen.  

Tencel er en tekstil som er laget av cellulose, altså trefibre. Derfor stiller Svanemerket også krav til bærekraftig skogsdrift, og at tencelen blir fremstilt mest mulig miljøvennlig – uten hjelp av klorgass og med minimale utslipp av svovel og sink.

Se klærne på nettsidene til Pierre Robert

Fakta om kolleksjonen:

  • Den nye kolleksjonen består av i alt 33 plagg til voksne og 4 plagg til barn.
  • Svanemerket ull er mulesingfri og uten problemkjemi
  • Her finner vi både gensere, omslagskjoler, kimono og bukse, t-skjorter, luer, skjerf og vanter.
  • Plaggene er enten i 100 % merionoull eller en blanding av ull og tencel.
  • Pierre Roberts ulltøy selges i dagligvarebutikker og på pierrerobert.no