JMs første svanemerkede boliger i Norge klare til innflytting

JMs første svanemerkede boliger i Norge klare til innflytting
Presterødalléen i Tønsberg åpner torsdag 11. juni dørene for glade beboere. Vi er selvsagt med på feiringen og det aktuelle talkshowet om hvordan vi får fart på det grønne skiftet.
Tekst

Med direktesendt talk show eller sofasamtale 11. juni kl 12:00 markerer vi overlevering av JMs aller første svanemerkede boligprosjekt i Norge.

Her finner du livestreamen (11. juni kl 12)

I sofaen i en av toppleilighetene i prosjektet inviterer vi til samtale om dulting (nuding) for å oppnå mer bærekraftige løsninger. Vi ønsker å bidra til å skape kjeder av hendelser som påvirker venner, kjente og samarbeidspartnere i en bærekraftig retning.

Talkshow: Hvordan får vi i gang en grønn kjedereaksjon?

JMs boligprosjekt i Tønsberg er det første i en lang rekke av svanemerkede boliger de bygger. Men hvordan får vi i gang en enda større grønn kjedereaksjon? Hvordan får vi skikkelig fart på det grønne skiftet?

For å svare på det, inviterer vi alle til et talkshow med spennende politikere, bransjetopper, og ulike bærekraftige aktører. Du møter Lucie Katrine Sunde-Eidem, statssekretær i Næringsdepartementet, Anne Rygh-Pedersen, ordfører i Tønsberg, Tormod Lien i Miljømerking Norge - Svanemerket, Cecilie Nødtvedt i JM Norge og John Christian Abel, Nordea. Erik Aasheim leder samtalen. Han har bakgrunn som journalist, Paris-korrespondent, forfatter, møteleder og grønn ministerrådgiver. Dette blir spennende!

Hva er spesielt med en svanemerket bolig?

Svanemerket stiller strenge krav til bygget i seg selv, til alle materialene som blir brukt, og til hele den kompliserte byggeprosessen. Kravene reduserer både energibruk og klimabelastning, de reduserer bruken av problematiske kjemikalier og de sikrer høy kvalitet på materialer og ferdig bygg.

En svanemerket bolig:

  • Er energieffektiv og har lav klimapåvirkning
  • Er bygget med materialer som inneholder så lite miljø­ og helseskadelige stoffer som mulig, og som er produsert med lavere klimabelastning
  • Har et godt innemiljø
  • Holder høy kvalitet
  • Har en gjennomtenkt drifts­ og vedlikeholdsplan som gjør det enkelt å sørge for at boligen forblir energieffektiv og beholder det gode innemiljøet i lang tid

Les mer

Boom for svanemerket byggevirksomhet i Norden

Spørsmål og svar om svanemerkede hus

 

Her er JMs 29 svanemerkede boligprosjekter i Norge