Med Svanemerket i sengehalmen

Med Svanemerket i sengehalmen
Svanemerket har i snart 30 år gjort det enkelt for norske forbrukere å velge produkter med bedre kjemi. Nå kan du også se etter Svanemerket til situasjoner vi forbinder med særlig god kjemi: Bedriften Sinful har nemlig sertifisert en serie med intimprodukter: glidemiddel, massasjeolje og intimsåpe.
Tekst

Svanemerkets nyeste kriterier for kosmetikk og hudpleie ble lansert i 2017. Her ble det åpnet opp for en ny produktgruppe, nemlig produkter til mer intime situasjoner. Og nå finnes de første svanemerkede massasjeoljene og glidemidlene på markedet.

Det europeiske regelverket som dagkremer, sjampoer, tannkrem og sminke skal leve opp til, heter kosmetikkforordningen. Intimprodukter er ikke forpliktet til å følge disse reglene.

- Svanemerket vil gjøre det lett for forbrukerne å ta gode valg. Det gjør vi blant annet ved å stille strenge kjemikaliekrav. Når denne typen produkter ikke blir regulert av kosmetikkforordningen er det ekstra vanskelig for forbrukerne å vite hva de inneholder. Derfor synes vi det var bra å kunne åpne opp for svanemerking også her, sier Anita Winsnes, direktør i Svanemerket.

Svanemerkede intimprodukter skal tilfredsstille strenge miljø- og kjemikaliekrav. Det betyr blant annet at de verken må inneholde noe som er på EUs liste over stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende. Samtidig skal produktene ha gjennomgått samme sikkerhetsvurdering som kreves i kosmetikkforordningen der det vurderes om produktene er trygge for menneskers helse.

De første svanemerkede glidekremene, massasjeoljen og intimsåpen kommer fra den danske produsenten Kaerlig. Produktene er laget i Danmark og selges i nettbutikken sinful.no. Produsenten har målrettet gått etter det offisielle, nordiske miljømerket:

- Hele drømmen med Kaerlig har vært å skape en serie produkter som er økologiske, allergivennlige og svanemerkede. Dette er noe vi har hatt i tankene helt fra begynnelsen. Ingen andre har nemlig klart å produsere intimprodukter der miljømerkene er i fokus. På denne måten oppstod Kaerlig, forteller Mathilde Mackowski som eier Sinful, og som gleder seg over at det har lykkes dem å realisere drømmen:

- Det var viktig for oss at produktene ble til med tanke på både miljøet og kvaliteten. Vi bruker mest naturlige ingredienser, og føler at vi har truffet ganske bra med å utvikle noen av de absolutt beste produktene til forbrukeren, fortsetter Mackoski.

Følgende produkter, som alle er fra serien Kaerlig Organic, har blitt svanemerket: Personal lubricant 75 ml, personal lubricant 50 ml, anal lubricant 75 ml, massasjeolje 100 ml og intim skum såpe 150 ml.

Her finner du serien med de svanemerkede produktene fra Kaerlig

 

6 gode grunner til å velge svanemerkede intimprodukter

  • Er uten parabener og andre stoffer på EUs liste over kjemikalier som er mistenkt for å være hormonforstyrrende
  • Er uten MI og andre konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende
  • Er uten mikroplast
  • Tilfredsstiller strenge krav til kjemikaliene som er brukt både med tanke på helse og miljø
  • Lever opp til krav til utforming av emballasjen når det gjelder å begrense materialforbruket og sløsing med produktene
  • Har gjennomgått en sikkerhetsvurdering, dvs at man har vurdert hvorvidt produktet er trygt for menneskers helse

Kontakt

Anita Winsnes, direktør i Svanemerket: mobil 952 04 550, epost: aw[at]svanemerket.no

Victoria Andersen, kommunkasjonssjef Sinful: mobil +45 28 72 68 70