Mori - mer svanemerket babypleie

Mori - mer svanemerket babypleie
Mori badeolje, stellesalve og hudkrem gjør godt for babyhuden. Svanemerket på flaskene viser at produktene er uten parabener og andre stoffer som er sterkt forbundet med allergi.
Tekst

Mori er et enkeltmannsforetak fra Aurland i Sogn og Fjordane. Det er Sissel Skjerdal som driver bedriften. Hun interesserte seg for hudpleieproduktene faktisk inneholder, og ønsket seg milde og skånsomme produkter. Da hun ble mor og sønnen fikk bleieutslett, begynte hun å blande forskjellige salver og kremer på kjøkkenbenken. Med støtte fra Innovasjon Norge kunne hun etter hvert profesjonalisere utviklingen, og i 2005 ble selskapet Mori stiftet. Produktene har hatt svanemerket siden 2007, og er nå fornyet.

– Det var ingen tvil om Mori skulle fornye miljømerkingslisensen på produktserien. Selv om jeg visste at dette ville bety mye jobb for meg, så er Svanemerket et så viktig kvalitetsstempel at jeg ikke kunne la være. Forbrukeren kan være trygg når han kjøper et produkt med svanemerke-logoen på fordi et svanemerka produkt gjennomgår veldige grundige vurderinger både i forhold helse og miljø, sier Sissel Skjerdal. 

Kun det beste for babyhuden

Svanemerkede produkter til barnestell og egenpleie oppfyller strenge krav til hvilke stoffer de inneholder. Alle stoffene er vurdert med tanke på miljøpåvirkning, helseskade og muligheter for allergiske reaksjoner. Du finner aldri parabener i svanemerkede hudpleieprodukter. Og ikke siloksaner eller andre stoffer som har hormonhermende effekt, eller som er sterkt forbundet med allergi. I svanemerkede barneprodukter er det heller ikke parfyme eller fargestoffer. Moris stellesalve og hudkrem har PH mellom 4 og 5. Produkter med PH under 5,5 er best for plaget hud.

Og verdt å teste også for voksne med problemhud

Babyhud er mer ømtålig og enda tynnere enn voksen hud. Derfor er det ekstra viktig at stelleproduktene pleier og beskytter huden godt. Men mange voksne med problemhud, eksem eller andre hudplager har i ganske stor grad de samme behovene som babyhud. Huden trenger fett og fuktighet til næring og beskyttelse. På Moris Facebooksider er det mange som rapporterer at Mori Stellesalve har hjulpet dem med eksem, psoriasis og andre hudproblemer.  

Mori selges i deres egen nettbutikk: http://moriofnorway.no
Og i enkelte butikker i Aurland, Lærdal, Sogndal, Voss og Tønsberg.

Kommenter saken
kommentarer