Suveren norgesmester i hotellfrokost

Norgesmester
Rica Nidelven hotell i Trondheim har Norges beste hotellfrokost. Det svanemerkede hotellet vant kåringen for åttende år på rad.
Tekst

Rica Nidelven hotell er et av de største i Trondheim, men det som særmerker hotellet aller mest, er matkulturen. Her lager de all maten fra grunnen av med bruk av de aller beste lokale råvarene. De ansatte har høyt matfaglig nivå: Hotellet har hvert år med en eller flere finalister i NM-finalen i kokkekunst der 12 kokker fra landets beste restauranter og gastronomisk institutt, kjemper om å bli norgesmester.

Det er åttende året på rad at Rica Nidelven vinner det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost, «Twinings Best Breakfast», som arrangeres av mat- og drikkeleverandøren Haugen-gruppen. Mer enn 400 norske hoteller er vurdert i konkurransen. Kvaliteten på maten og satsingen på lokale råvarer er blant de tingene som gir Rica Nidelven topplasseringen. Men også presentasjonen av maten og hotellets informasjon til gjestene om hva de spiser teller med i vurderingen.

Godt miljø og god mat

Svanemerkede hoteller er energieffektive og bruker mindre kjemikalier som kan skade helse og miljø. De må også dokumentere at de har et bredt tilbud av økologiske varer i restauranten sin, de skal prioritere regionale matvarer og drikker, de bør ikke servere scampi og annen miljøødeleggende mat, være restriktive med genmodifiserte matvarer og gjerne tilby vegetariske retter.

Kommenter saken
kommentarer