Mette Fagerli ny styreleder

Mette Fagerli ny styreleder
Mette Fagerli er ny styreleder i Stiftelsen Miljømerking. Fagerli er økonom, spesialist i merkevareledelse og selvstendig næringsdrivende.
Tekst

Det er Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som utnevner styreleder til den offisielle merkeordningen Svanemerket. Mette Fagerli driver egen konsulentvirksomhet med fokus på omdømme og merkevarebygging - markedsorientering og posisjonering.

- Jeg gleder meg stort til å samarbeide med mennesker som har erfaring og høy kompetanse om produkters og tjenesters miljøpåvirkning gjennom hele livssyklusen. Min kompetanse inn i styrearbeidet vil først og fremst bygge på strategi, forretningsutvikling og merkevarebygging – samt kunnskap om synlighet og kommunikasjon, sier Fagerli.  

Grønt og helhetlig

Den nye styrelederen har, i tillegg til sin egen bedrift, næringslivserfaring fra reiseliv, reklame og design, og har flere styreverv. Hun har de senere år som regel takket nei til nye styretilbud, men denne gangen stilte det seg annerledes:

- Denne gangen kjente jeg på en følelse av at dette er så viktig at jeg kan ikke si nei – her har jeg veldig lyst til å bidra! Vi trenger mer enn noensinne den grønne, helhetlige tankegangen – og vi trenger å øke bevisstheten rundt, og synligheten til, de mest miljøvennlige alternativene vi har for produkter og tjenester. Jeg gleder meg til å bidra til å redusere miljø-ødeleggelsene ved å gjøre det enklere å ta bevisste hverdagsvalg, avslutter Fagerli engasjert.

- Jeg ser fram til å jobbe sammen med Mette Fagerli for å gjøre Svanemerket enda bedre, sier Anita Winsnes, administrerende direktør i Stiftelsen Miljømerking. - Vi er forbrukernes fremste verktøy for å handle klimavennlig og unngå miljøgifter, og det budskapet må vi få ut til flere. Der blir det fint å få Fagerli med på laget, sier Winsnes.