Mer handling og mindre prat

Miljøvennlige hoteller
Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen vil ha mer handling og mindre prat om miljø: -Vi kan ikke bare snakke om miljø og hvor grønne vi er, vi må faktisk gjøre jobben. Det er å ta samfunnsansvaret på alvor.
Tekst

- Miljø og klima er ikke et stort tema i valgkampen, og det er synd. Skal ungene våre ha ei framtid på en klode det går an å leve godt på, må vi gjøre noe med utslippene våre. Det er helt sikkert. Det er ikke nok å bare prate om hvor grønn du er, du må faktisk gjøre jobben, sa en engasjert forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen da hun delte ut Svanemerket til Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel i dag.

- Det er bare de beste som klarer Svanemerkets miljøkrav. Det er godt å se at Park Inn by Radisson Oslo Airport tar samfunnsansvaret på alvor. Dere som jobber på hotellet kan være stolte av å skape miljøforbedring. Dere har valgt å være blant de beste. Tusen takk for det, sa statsråden under tildelingen.

- Vi har nå 75 svanemerka hoteller i Norge, og ser at noen hotellkjeder jobber veldig systematisk med samfunnsansvar, og at de bruker Svanemerket som verktøy, sa Anita Winsnes, direktør i Miljømerking. – Svanemerket stiller tøffe krav, men så oppnår vi jo større miljønytte, også. Og det er som statsråden sier: Når festen har lagt seg og jobben begynner, da viser Svanemerket veien til en skikkelig dugnad for miljøet.

Og svanemerkingen har krevet innsats av de ansatte på hotellet. Director of Sales, Frank Wennevik sier: - De ansatte ved hotellet har gjort en kjempeinnsats, så dette er en gledens dag! Tildelingen av Svanemerket beviser at Park Inn By Radisson Oslo Airport gjør sitt ytterste for å ta vare på omgivelsene, og det er hyggelig å kunne forsikre gjestene om at vi er miljøbevisste på alle felt.

Hva er et miljøvennlig hotell?

Et hotell er for de fleste et sted vi kan trekke oss tilbake og slappe av mens vi er på reise. Men hoteller er svært komplekse, og belaster miljøet på mange ulike måter. Et hotell er et stort bygg med mange rom fylt med møbler, tekstiler og forbruksprodukter. Rommene skal varmes opp og kjøles ned, og være svært rene. Inneklima, tøyvask og matlaging krever mye energi. Og man bruker mange vaskemidler og kjemikalier for å holde gulv, kjøkken, servise og sengetøy rent og pent. Forbruket er stort på et hotell, og dermed skaper de også mye avfall. Det er med andre ord mange miljøutfordringer å løse for den som driver hotellet.

Et svanemerket hotell har dokumentert at det tilfredsstiller strenge, helhetlige miljøkrav. Hotellet bruker for eksempel mindre vann, energi og kjemikalier som kan true helse og miljø. Svært mange opplever at slike kutt gir direkte positive gevinster på bunnlinja. Hotellet produserer også mindre avfall, og har gode rutiner på å håndtere det. De tilbyr og bruker et bredt utvalg av økologiske og svanemerkede produkter både i driften og i restauranten, og prioriterer miljø når de skal kjøpe inn møbler og utstyr.

På bildet i toppen av saken ser vi statsråd Inga Marte Thorkildsen, salgssjef Frank Ove Wennevik og teknisk sjef Thorbjørn Andersen fra Park Inn by Radisson, og andre blide ansatte på hotellet.
Kommenter saken
kommentarer