Sommerferie på svanemerket hotell

Sommerferie på svanemerket hotell
Visste du at det finnes mange svanemerkede hoteller i Norden? Enten du skal på ferie i Norge, Sverige eller Danmark kan du velge å bo på hotell som er gode valg for både miljø, kvalitet og trivsel.
Tekst

På et hotell brukes det mye av alt. Mye vann, mye energi, mye mat. Det er mange møbler, store gulvflater, masse tøy som skal vaskes. Nettopp derfor har mange hotell stort potensial for å redusere miljøbelastningen sin. Det er akkurat det de svanemerkede hotellene har gjort. Svanemerket stiller strenge krav til forbruk av vann, energi og kjemikalier til renhold og vedlikehold. De sertifiserte hotellene har et godt tilbud av økologiske matvarer, tilbyr alltid en vegetarisk hovedrett, og jobber mye med å redusere matsvinn.

Her finner du miljømerkede hotell

Velg et svanemerket hotell enten du skal til Sverige, Danmark eller være her til lands. Her finner du mer info om hvilke hotell det er:

Skal du på ferie ellers i Europa, er hoteller og campingplasser med EU Ecolabel de beste valgene. EU Ecolabel er Svanemerkets europeiske søstermerke, og stiller like strenge krav.

Finn europeiske hotell med EU Ecolabel