Stor jubileumsmarkering

Svanekonferansen 2015
Dere viser oss at små valg er viktige fordi det er så mange av dem, sa Kronprins Haakon da han i dag åpnet offisielle nordiske miljømerkets 25-årsjubileum.
Tekst FotoJørgen S. Halvorsen

Både Kronprins Haakon og forbrukerminister Solveig Horne gjorde stas på Svanemerket under jubileumsmarkeringen. Kronprinsen vektla at Svanemerket setter forbrukere i stand til enkelt å velge produkter som tar hensyn til naturen uten selv å måtte sette seg inn i de mange, ofte komplekse, sammenhengene som ligger bak. Horne understreket at det skal være enkelt for forbrukerne å ta gode valg for seg og sin familie. Da er det viktig at troverdig informasjon er tilgjengelig for dem.

Redd verden. Litt hver dag.

Svanemerket markerer 25-årsjubileet med en stor kampanje med tittelen «Redd verden. Litt hver dag.» Her er budskapet at vi alle kan ta både små og store miljøvennlige valg, og at også de små valgene betyr noe.

- Hverdagsvalgene våre virker kanskje små, men de betyr mye mer enn mange tror. Svanemerket gjør det lett å velge de produktene som belaster miljøet minst, som bidrar til en bærekraftig utvikling og til et giftfritt samfunn. Med Svanemerket kan du redde verden ­– litt hver dag, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking, som forvalter Svanemerket i Norge. 

Lisens på klær og dundyner

Forbrukerminister Solveig Horne delte ut lisens til å bruke Svanemerket til Princess, som lager dundyner til voksne og barn, og til motekjedenVivikes for en kolleksjon svanemerkede klær som lanseres til høsten. Disse lisensene representerer et gjennombrudd på det viktige tekstilområdet for Svanemerket.

Representanter fra Princess og Vivikes med statsråd Solveig Horne

Kai Gulbrandsen, direktør i Princess, og Johan Jakobsson, direktør i Vivikes, med statsråd Solveig Horne etter lisensoverrekkelsen.