Hobbymaling for barn

Hobbymaling for barn
Men svanemerket hobbymaling kan barna male – og grise – uten å komme i kontakt med skadelige kjemikalier.
Tekst

For første gang kan du nå kjøpe svanemerket hobbymaling. Det er «Greenspot Ready Mix»-maling fra danske Schjerning , som nå er å finne i norske butikkhyller. Greenspot Ready Mix kommer i 12 farger, og er en matt temperamaling med god dekkevne.

I 2008 undersøkte den danske Miljøstyrelsen 50 akrylmalinger, glitterlim og geltusjer for barn. De fant 50 skadelige kjemikalier – både tungmetaller, mykgjørere, løsemidler (VOC), halogenerte organiske forbindelser, konserveringsmidler, allergene stoffer og aroma-stoffer. Slike stoffer har mange negative effekter på både helse og miljø.

Ingen av produktene som ble undersøkt hadde så store mengder av stoffene at de var farlige isolert sett. Likevel er det viktig å kutte bruken av skadelige stoffer overalt der vi kan, fordi vi samlet sett – gjennom et helt liv – blir eksponert for stadig større mengder kjemikalier som kan påvirke helsa vår, og som dessuten er skadelige for naturen.  Og barn er ekstra sårbare, små som de er, og med en helt annen måte å male på enn oss voksne.

I svanemerket hobbymaling finnes naturligvis ingen av stoffene den danske Miljøstyrelsen fant. Det sørger Svanemerkets strenge kjemikaliekrav for.  Det er bare de beste produktene på markedet som klarer å tilfredsstille dem, og Schernings hobbymaling er den første i sitt slag som lykkes.