Svanemerket sminke

Svanemerket sminke
Makeup kan inneholde kjemikalier vi helst bør unngå. Men det finnes mer miljøvennlige alternativer: Det danske merket Miild har, som de første i verden, klart å lage sminke som oppfyller alle Svanemerkets krav.
Tekst FotoPetra Kleis

De to danske makeup-artistene Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen var begge plaget av allergi. Derfor bestemte de seg for å lage sminke selv. Da kunne de ha full kontroll på hva produktene var laget av, samtidig som de fikk den høye kvaliteten de var ute etter. Du kan lese mer om Miild-gründernes historie her.

Miild har utviklet et fullt spekter av makeup-produkter i mange farger. Alle er sertifisert med Svanemerket, Allergy Certified og Ecocert Cosmos.

Mineralpudder

Blush

Highlighter

Bronzing powder

Øyenskygger

Concealer

Mascara

 

Selges på VITA (nett)

I Norge selges Miild via VITAs nettbutikk. Dessverre selges ikke Miild i fysiske butikker i Norge foreløpig. I Danmark selges Miild mange steder, for eksempel på Matas.

Hva betyr det at sminken er svanemerket?

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Merket ble opprettet av myndighetene for å gi forbrukere troverdig miljøinformasjon om produkter. Svanemerket stiller mange og strenge krav til de produktene som skal sertifisere seg. Kjemikaliekravene er særlig strenge, og tar hensyn både til helsen og til naturen.

Kravene utelukker alle stoffer som norske og europeiske myndigheter vurderer som så skadelige at vi skal slutte å bruke dem. Svanemerket utelukker også enkeltstoffer og hele grupper av kjemikalier på begrunnet mistanke om at de kan føre til helseskade og/eller miljøskade, og er derfor enda strengere enn myndighetene.

Les mer om kravene til hudpleieprodukter her.