Svanemerkets solkremguide

Svanemerkets solkremguide
Svanemerket solkrem oppfyller mange og strenge krav til hva den kan være laget av. Kravene tar hensyn til både helse og miljø, og bare de beste klarer å innfri dem.
Tekst

Når sola steiker, trenger vi solkrem. Særlig viktig er det å sørge for at barna er godt beskyttet. Velg en av de mange svanemerkede solkremene, de oppfyller svært strenge krav til hva de kan inneholde. 

Svanemerket er det offiselle miljømerket i hele Norden, og ble opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon om produkter. Vi stiller svært mange og strenge krav til hva svanemerkede hudpleieprodukter kan være laget av, og det er krevende for produsentene å innfri dem. Kravene er helhetlige, og tar hensyn til hvordan kjemikaliene kan påvirke helsen og miljøet.

Les mer om kravene våre her.

Biotherm Water Lover  finnes med solfaktor 30 og 50, og selges i parfymerier over hele landet, og på nettbutikker for hudpleie og skjønnhet.

 

Camilla Pihl har svanemerkede solprodukter. Serien inneholder både solkrem for ansiktet med faktor 30, sollotion til kroppen med faktor 15 eller 30, en stift med spf 30 og en aftersun lotion. Produktene er parfymefrie og selges hos VITA. 

 

Änglamark er Coops hudpleieserie. De har fem svanemerkede solprodukter på det norske markedet, med faktor 6, 15 og 30. Alle er parfymefrie og uten fargestoffer.

Rudolph Care er et dansk hudpleiemerke som svanemerker alle produktene sine. De har et bredt utvalg solkremer og sololjer til ansikt og kropp med faktor 15, 30 eller 50. Solkremene til barn har faktor 30 eller 50 og er parfymefrie. Rudolph care får du tak i på VITA og en mengde andre parfymerier og nettbutikker. 

Dermica solkrem fra Apotek1 har faktor 15, 30 eller 50, og har varianter både til kropp og ansikt. Alle kremene er parfymefrie. Dermica har også solstifter. 

Dermica solkrem til barn fra Apotek 1 kommer i faktor 30 og 50, og er uten parfyme. 

Meraki er en svanemerket solkremserie som består av en ansiktskrem med faktor 30, en lotion med samme beskyttelse og en stift med faktor 50. Meraki selges i en del nettbutikker. Produktene er parfymefrie.