Svanen effektiviserer innkjøp

Svanen effektiviserer innkjøp
I dag starter den felles nordiske innkjøpsuken.
Tekst

Miljømerking er et viktig verktøy for offentlige innkjøpere, mener den finske miljøministeren Kimmo Tiilikainen. Den svenske innkjøpsministeren Ardalen Shekarabi peker på at innkjøp er et viktig verktøy for å nå samfunnspolitiske mål. Det finnes store muligheter for å stille miljøkrav med ny EU-lovgiving, mener Svanemerket i forbindelse med den felles nordiske innkjøpsuken som starter i dag.

- For å få et bærekraftig samfunn må vi legge om til en bærekraftig innkjøpspolitikk. Innkjøp må brukes som strategisk verktøy og kobles til samfunnspolitiske mål, sier Ardalen Shekarabi, innkjøpsminister i Sverige.

I Sverige har regjeringen satset på innkjøp: Det er opprettet en ny innkjøpsmyndighet, og en ny innkjøpsstrategi samt en ny innkjøpslov kommer i løpet av våren.

Svanemerket er det offisielle, nordiske miljømerket og finnes på en rekke varer og tjenester: Alt fra klær til hele hus.

- Miljømerkene er i en nøkkelposisjon for å redusere miljøbelastningen. I fremtiden vil miljømerkenes betydning øke, fordi den offentlige innkjøperen kan kreve miljømerking som bevis for at leveransen tilfredsstiller anbudets miljøkrav. Miljømerkene gjør også innkjøpsprosessen enklere, fordi de bygger på mangesidige livssyklusvurderinger og tester, sier Kimmo Tiilikainen, miljøminister i Finland.

Svanemerket arrangerer følgende seminarer i forbindelse med Green Procurement Week:

3. november:

4. november:

6. november:

  • Öresundregionen kan rädda världen genom modern upphandling #ModUpp2020! Malmø, Sverige

Se hele programmet for Green procurement week her

Bak Green Procurement week står:

Kommenter saken
kommentarer