Vulkan i særklasse

Vulkan i særklasse
Scandic Vulkan er det første hotellet i Norge som har klart å oppnå Svanemerkets nye krav til hotell, restaurant og konferanse. Nordens største hotellkjede tar miljø på alvor.
Tekst

Svanemerket strammer jevnlig inn miljøkravene for å bidra til stadig mer miljøvennlige varer og tjenester. Også kravene til hotelldrift er justert, slik at lista ligger høyt for å kunne kalle seg et svanemerket hotell. Scandic Vulkan er det første hotellet som innfrir de nye kravene.

– Vi jobber kontinuerlig med å tilby våre gjester et mest mulig miljøvennlig produkt, og er svært fornøyd med anerkjennelsen Svanemerket gir oss. Vi får stadig henvendelser fra gjester som er miljøbevisste i sine valg, også når det kommer til hotellovernatting. Med Svanemerket gjør vi det enda enklere for den miljøbevisste gjesten å finne et grønt hotell i Oslo, sier Monica Egeberg, hotelldirektør på Scandic Vulkan.    

Miljøhotell i verdensklasse

– Det er med glede vi tildeler Svanemerket til Scandic Vulkan, som de første i Norge til å oppfylle våre nye kriterier for miljømerking av hotell. Det grønne skiftet skapes av at noen strekker seg litt lenger og får til noe som ingen andre så langt har fått til. Det har Scandic Vulkan nå gjort. Dette er et miljøhotell i verdensklasse og nå håper vi både innkjøpere og turister vet å velge for fremtiden, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Miljømerking.

Svanemerkede hoteller sløser ikke med ressursene. De er energieffektive og bruker mindre kjemikalier som kan skade helse og miljø. Scandic Vulkan er et spesielt energieffektivt hotell, som også kan nyte godt av at alle byggene på Vulkan-området kan utveksle energi og varmt vann seg i mellom. Det gir høyere komfort og lavere fyringskostnader. Hotellet har et bredt tilbud av økologiske varer i restauranten sin og prioriterer regionale matvarer og drikker. De serverer ikke scampi og annen miljøødeleggende mat, er restriktive med genmodifiserte matvarer og tilbyr vegetariske retter.

En glad gjeng på Scandic Vulkan

På bildet på toppen av saken ser vi teamet på Scandic Vulkan med blant annet Trude Hammergren, Housekeeping Manager, Andrè Nygård, Technical Manager, Monica Egeberg, General Manager og Tormod Lien fra Svanen.

Kommenter saken
kommentarer