Rent hår og godt arbeidsmiljø

Zenz Organic
ZENZ ORGANIC HAIR er en ny profesjonell hårpleieserie i Norge. Uten parabener og andre miljøgifter er den god både for deg, for frisøren og for miljøet.
Tekst

Serien er dansk og ble utviklet av innehaveren av Danmarks største «grønn frisørkjede», Anne-Sophie Villumsen. For henne har det vært viktig å lage produkter som både skal være bra for håret, og som ikke skal skade verken helse eller miljø.

Kjemisk jobbhverdag

Frisører og mange andre som har gjort vår skjønnhet til sitt levebrød, har et utsatt kjemisk arbeidsmiljø. Kontakt med parfymer, hårfarger og blekemidler kan ofte bety høy risiko for hudeksem, astma og allergi, i sjeldne tilfeller også for kreft. Dette kjemiske arbeidsmiljøet, kombinert med anstrengende arbeidsstillinger, fører til at mange må slutte i frisøryrket etter få år og bli omskolert til annet arbeid. I en norsk studie av 91 kvinnelige frisører, forlot 40 % yrket i løpet av fem år, seks ganger så mange som i en kontrollgruppe av kontoransatte.

Villumsen utviklet allergi allerede i sin læretid som frisør, og opplevde at allergien forsvant da hun var ute i barselpermisjon ett år. Da hun begynte å jobbe igjen kom allergien tilbake, og hun bestemte seg for å utvikle produkter som ikke skulle skade frisørene. Serien har vunnet flere grønne priser i Danmark, og i 2011 vant et av produktene prisen for «Årets grønne produkter» i Danish Beauty Award – en dansk skjønnhetsutmerkelse.

Ut med badevannet

Svanemerkede hårpleieprodukter inneholder ingen parabener, triklosan eller siloksaner som D4 og D5. Dette er stoffer som i tillegg til å ha vanskelige navn, kan skade hormonbalansen i kroppen vår og som er giftig for fisk og andre dyr som lever i vannet. Du tenker kanskje ikke på fisken i vannet når du vasker håret, men alle produktene du bruker i dusjen renner jo ut i avløpsvannet og finner til slutt veien ut i naturen. Derfor er det viktig at de pleieproduktene vi bruker til hud og hår ikke inneholder stoffer som skader vannlevende skapninger. 

Kommenter saken
kommentarer