Oslos første svanemerkede restaurant

Scampifritt på Vulkan

Restaurant V
V bar og bistro er den første restauranten i Oslo som har klart Svanemerkets strenge krav til restaurantdrift. Det betyr at de bruker mye økologiske og lokale råvarer, lite strøm og kjemikalier – og ikke noe scampi.
Tekst

I juni 2012 fikk Oslo sin første svanemerkede restaurant. Nyvinningen kom i en del av hovedstaden hvor det skjer mye spennende, nå sist med etableringen av Norges første mathall. Men allerede i oktober 2011 åpnet hotellet Scandic Vulkan, som har Oslos første svanemerkede restaurant, V bar og bistro.

– Mange av gjestene våre legger merke til at de ikke finner scampi på menyene våre. Det er en god grunn til. Mangroveskogene som vokser i tropiske strøk blir ødelagt av scampi-oppdrett, og det vil vi ikke være med på, sier Steffen Chapman, kjøkkensjef på V bar og bistro.

– Alle kan gjøre mye for å bidra til en bærekraftig utvikling, og vi håper jo at dette blir en trend vi ser mer av i Oslo. Vi har jobbet hardt for å bli mer miljøbevisste.

– Hva lærte dere?

– Masse! Blant annet at kjemikalier ikke alltid er det de gir seg ut for å være, og ikke minst fikk vi mye større bevissthet om hvor mye du kan spare miljøet ved å bruke lokalt kjøtt og lokale grønnsaker og å kutte ut flaskevann.

– Har du fått ekstra utfordringer i hverdagen som kjøkkensjef?

– Absolutt. Jeg tenker over hver eneste bestilling, både i forhold til råvarer og emballasje.

– Og hva sier restaurantgjestene?

– Vi har fått mye skryt for opplegget vårt. En del gjester kommer nettopp fordi vi er svanemerket, og da er det jo ekstra hyggelig at de går fornøyde herfra, sier Steffen Chapman. 

Les hele Cygnus:Miljøansvar her

Kommenter saken
kommentarer