Babyprodukter med tekstil

Babyprodukter med tekstil
Produktgruppen omfatter babyprodukter med overflate av tekstil, og der tekstilet er i kontakt med barnet når produktet brukes.
Tekst

Produktgruppen omfatter blant annet barnevogner, triller, bilstoler, bæreseler, ammeputer og stelleunderlag. Se fullstendig liste over produkttyper i kriteriedokumentet.

Materialene som inngår i et svanemerket babyprodukt med tekstil skal leve opp til strenge miljø- og kjemikaliekrav. Det betyr at det er forbud mot bruk av en rekke stoffer. I tillegg er det krav til både sikkerhet og kvalitet. 

Kravene omfatter blant annet:

  • Miljø- og helsemessige egenskaper for kjemikalier i tekstilet. Det er bl.a. forbud mot bruk av stoffer som er kreftfremkallende, eller som kan skade arveanlegget eller reproduksjonsevnen vår, samt forbud mot halogenerte flammehemmere, fluorstoffer og nanopartikler.
  • Miljø- og helsemessige egenskaper i fyllmaterialer, metall, gummi og plast i produktet.
  • For bomull skal minst 50 % være økologisk bomull eller 100 % skal være bomull som etterlever standarder for begrenset pesticidforbruk (IPM-bomull).
  • Test av sikkerhet og kvalitet.

Kriteriene dekker mange forskjellige materialer. Derfor vil ikke nødvendigvis alle krav i kriteriedokumentet være relevante for et produkt. I søknadsverktøyet ”Application Requirements Overview” (nedenfor) gis oversikt over hvilke krav som er relevante for produktet. Verktøyet henviser til krav i kriteriedokumentet.

Last ned dokumentene

 

Dansk språk:

Kriteriedokument

Bakgrunnsdokument

Skjemasamling til søknad

Sammenstilling av høringssvar

English

Criteria Document

Background Document

Application forms collection

Søknadsverktøy/Application Tool

Application Requirements Overview

 

Hva koster det?

Se egen side om avgifter